
Tartaletki kokosowe
12 marca 2018
Pyszny i zdrowy deser, nie za słodki i meeega kokosowy. Ciasto na tartaletki jest bezglutenowe i w idealnych proporcjach, nie rozpada się i smakuje wyśmienicie.
/6 sztuk/
Składniki:
100g miękkiego masła
125g mąki kokosowej
40g mąki ziemniaczanej
40g ksylitolu
4 żółtka
puszka mleczka kokosowego (stała część)
200g serka półtłustego drobno mielonego
15ml miodu
60g wiórków kokosowych
granat, płatki kokosowe
- Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i wyrób najlepiej rękoma. Kiedy ciasto będzie jednolite przykryj je folią i wstaw do lodówki na pół godziny.
- Podziel ciasto na równe części i wyłóż nim foremki do tartaletek. Piecz przez 10-15 minut w temperaturze 180°C.
- Kiedy tartaletki wystygną ostrożnie wyłóż je z foremek.
- Mleczko kokosowe ubij z serkiem, ksylitolem i miodem. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj.
- Nałóż krem kokosowy na każdą tartaletkę i ozdób granatem, płatkami kokosa i miętą.
Smacznego!

Poprzedni
Tort orzechowo-migdałowy

Nowsze
12 komentarzy
Edyta Mój kawałek podłogi
Robię całkiem podobne, tylko wegańskie. I mogę polecić serdecznie! 🙂
Angelika
Jakie piękne tarteletki Ci wyszły, i ciasto takie równe i rumiane. Moje zawsze się z suwa, że ona u góry takie cienkie i krzywe ;(
Kasia | wysmakowane.pl
Cuuuudownie wyglądają! Od razu chce się chapnac zwłaszcza ze to takie na raz idealne
kulinarnyJa
Bardzo apetycznie wyglądają. Będą idealne na rodzinny piknik.
Małgorzata Kijowska
Jak pysznie wyglądają! Chciałoby się podkraść przez monitor ;))
blue_megi
właśnie zastanawiałam się, co zrobić z kupioną parę dni temu mąką kokosową 😉
Zuzia z Chilli, Czosnek i Oliwa
Kokosowa nuta to coś dla mnie! Pyszności <3
Julita
Takie mini deserki wyglądają bardzo uroczo i na pewno są przepyszne 🙂
Karola Buszujwkuchni
Co za pyszności! Uwielbiam takie mini tarty! 🙂
Amber
Pyszne babeczki! Wypieki z mąką kokosową bardzo lubię.
KATARZYNA FRANISZYN-LUCIANO
Mega są, czuję jakie chrupiące jest to ciasto! Jak musi być kruche i rozpływa się w ustach! Mniam!
I LOVE LIFE
Pysznie❤zapisuje sobie ten przepis !