Ciasteczka kokosowe

Bardzo chrupi膮ce ciasteczka z nutk膮 imbiru. Zdrowe i bezglutenowe. Najlepiej smakuj膮 zanurzone w herbacie. 馃檪

/oko艂o 15 sztuk/

Sk艂adniki:

40g wi贸rk贸w kokosowych
100g m膮ki kokosowej
100g mi臋kkiego mas艂a
45ml syropu klonowego
imbir kandyzowany

  1. Rozgrzej piekarnik do 180掳C. Blach臋 wy艂贸偶 papierem do pieczenia.
  2. Wi贸rki, m膮k臋, mas艂a i syrop klonowy umie艣膰 w jednej misce i dok艂adnie po艂膮cz sk艂adniki, je偶eli ciasto b臋dzie za suche to dolej jeszcze odrobin臋 syropu.
  3. Formuj kulki i uk艂adaj je na blasze lekko rozp艂aszczaj膮c.聽
  4. Do ka偶dego ciasteczka powk艂adaj imbir.
  5. Piecz oko艂o 15 minut.

Smacznego!