Ciastka z figą i camembertem

Deser w 15 minut! Ciastka z ciasta francuskiego z figami i camembertem. Polecam z sosem śmietankowym! Pycha!

/ok.15 ciastek/

paczka ciasta francuskiego
4 figi
ser camembert
syrop klonowy
200ml śmietanki kremówki
łyżka cukru kokosowego
2 krople aromatu waniliowego

  1. Nagrzej piekarnik do 220C.
  2. Rozłóż ciasto francuskie na blaszce i podziel na kilkanaście prostokątów.
  3. Na każdy z nich nałóż plaster sera i figi. Polej odrobiną syropu klonowego.
  4. Wstaw do piekarnika na ok. 18 minut (patrz na przepis na opakowaniu ciasta).
  5. Śmietanę wlej do rondelka, wsyp cukier i dodaj aromat. Mieszaj do rozpuszczenia składników i zagotowania. 
  6. Możesz podać sos na ciepło albo go schłodzić.

Smacznego!