Czekoladowe, Śniadania Pankejki czekoladowe 14 sierpnia 2019 Puszyste placuszki z bananem i prawdziwą czekoladą na pewno każdemu przypadną do gustu. Idealne na śniadanie, deser czy podwieczorek! Polecam z owocami i nutellą. 🙂 /około 12 sztuk/ Składniki: 2 banany2 jajka120ml mleka150g mąki1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia30g cukru pudru20g kakaotabliczka czekolady deserowej owoce, polecam borówki lub malinynutellaolej kokosowy do smażenia Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Odstaw do ostygnięcia. Rozgnieć banany i dodaj do nich mleko i jajka, wymieszaj. Dosyp mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier puder. Mieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj płynną czekoladę. Smaż placuszki z obu stron na średnim ogniu, potem posmaruj nutellą i ozdób owocami. Smacznego! Poprzedni Cytrynowe tartaletki Nowsze Ciastka z figą i camembertem