Niesamowita konsystencja i cudowny czekoladowy smak… Doskonale smakuje z malinami i kwaśnymi owocami. Mus możesz również zjeść z lodami czy przełożyć nim naleśniki. 🙂
/2 porcje/
Składniki:
80g gorzkiej czekolady (albo pół na pół z mleczną, jeżeli nie lubisz gorzkiej 🙂 ) 220g mleka kokosowego 1 awokado 1 niewielki banan maliny
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Kiedy czekolada będzie całkowicie płynna, dodaj mleko kokosowe i wymieszaj cały czas lekko podgrzewając. Mieszaj aż składniki dokładnie się połączą. Odstaw.
Obierz banana i awokado ze skórki i zblenduj.
Wymieszaj owoce z masą czekoladową.
Przełóż mus do pucharków i ozdób malinami. Schłodź w lodówce przez godzinę.