Babki, babeczki, muffiny, Śniadania Muffiny z jabłkami 30 listopada 2021 Kocham wieczory, kiedy w domu pachnie jabłkami i cynamonem! Takie muffiny do popołudniowej kawy w jesienny dzień są idealne! /około 8 sztuk/ Składniki: 330g mąki pszennej 150g cukru łyżka cynamonu (albo więcej jeżeli lubisz :)) łyżeczka proszku do pieczenia 2 jaja 200ml mleka 100ml oleju duże jabłko łyżka płatków owsianych (opcjonalnie) Nagrzej piekarnik do 180°C. Mokre składniki wymieszaj w jednej misce, a suche w drugiej. Następnie wlej mokre do suchych i wymieszaj łyżką albo rózgą. Ciasto ma być gęste. Przygotuj formę do pieczenia babeczek i wyłóż ją papilotkami. Wlej ciasto do każdej z nich i włóż po kawałku obranego jabłka. Możesz posypać wierzch płatkami owsianymi. Włóż muffiny do piekarnika na około 30-35 minut. Sprawdź patyczkiem czy na pewno są upieczone. Smacznego! Poprzedni Deser kokosowy w słoiczkach Nowsze Brownie z migdałami