Inne, Śniadania Gofry owsiane 25 sierpnia 2021 Pyszne gofry, idealne jako śniadanie czy zdrowy deser. Szybkie w przygotowaniu, najlepiej smakują z sezonowymi owocami i syropem klonowym. Smacznego! 🙂 /6 sztuk/ Składniki: ciasto: 2 jaja250ml mleka70g mąki pszennej120g mąki owsianejgarść płatków owsianych1 łyżeczka proszku do pieczeniałyżka oleju jogurt greckiowocemiętasyrop klonowy Wszystkie składniki na ciasto wrzuć do miski i wymieszaj na gładką masę. Rozgrzej gofrownicę i trzymaj w niej ciasto około 4-5 minut. Na gotowe gofry wyłóż po łyżce jogurtu greckiego, dodaj owoce (u mnie jagody), ozdób miętą i na koniec polej syropem klonowym. Smacznego! Poprzedni Tort czekoladowy z malinami Nowsze Tartaletki ze śliwkami