
Brownie
9 kwietnia 2018
Pyszne klasyczne brownie, tylko w wersji bezglutenowej. Dużo czekolady… Kto się skusi? 🙂
/foremka o wymiarach 10×30 cm/
Składniki:
100g gorzkiej czekolady
200g masła
50g ksylitolu
3 jaja
70g mąki ryżowej
- polewa:
60g gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
łyżka oleju kokosowego
garść jagód goji
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Dodaj masło i mieszaj aż się rozpuści.
- Następnie dosyp ksylitol i mieszaj chwilę. Jak wszystkie składniki dokładnie się połączą, odstaw je do ostygnięcia.
- Do miski wrzuć jajka i rozmieszaj, dosyp mąkę i chłodną czekoladową mieszankę. Mieszaj cały czas najlepiej rózgą, aż wszystkie składniki połączą się ze sobą.
- Przelej ciasto do foremki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Piecz około. 30 minut.
- Czas na polewę. Rozpuść czekoladę, dodaj kakao i olej kokosowy. Wymieszaj.
- Polej ciasto polewą i posyp jagodami goji.
Smacznego!

Poprzedni
Babeczki z niespodzianką

Nowsze
9 komentarzy
Tysia
Prezentuje się pysznie 🙂 bardzo lubię brownie pod każdą postacią <3
Angelika
Ja bym sie skusiła z pewnością, wyglada oblednie czekoladowo!
Julita
Idealny deser dla wszystkich miłośników czekolady! Wygląda bardzo apetycznie 🙂
Ania, Kęsy Codzienności
Wygląda na mega smaczne Brownie. Chętnie sprawdzę przepis. Mniam
kulinarnyJa
Akurat dziś myślałem o brownie. Chyba mam jakieś niedobory czekolady. Twoje ciacho prezentuje się mega apetycznie, skuszę się 🙂
Amber
Mąka ryżowa specyficznie zachowuje się w wypiekach. Są one bardzo kruche, a brownie to deser z tych ciężkich ciast. Bardzo jestem ciekawa smaku.
Wygląda przepysznie!
blue_megi
brownie z mąki ryżowej jeszcze nie jadłam, fajnie wygląda!
Wiola
Uwielbiam brownie! A Twoje prezentuje się pięknie 🙂
I LOVE LIFE
super – zapisuję ten przepis 🙂