Brownie

Pyszne klasyczne brownie, tylko聽 w wersji bezglutenowej. Du偶o czekolady… Kto si臋 skusi? 馃檪

/foremka o wymiarach 10×30 cm/

Sk艂adniki:

100g gorzkiej czekolady
200g mas艂a
50g ksylitolu
3 jaja
70g m膮ki ry偶owej

  • polewa:

60g gorzkiej czekolady
2 艂y偶ki kakao
艂y偶ka oleju kokosowego
gar艣膰 jag贸d goji

  1. Rozpu艣膰 czekolad臋 w k膮pieli wodnej. Dodaj mas艂o i mieszaj a偶 si臋 rozpu艣ci.
  2. Nast臋pnie dosyp ksylitol i mieszaj chwil臋. Jak wszystkie sk艂adniki dok艂adnie si臋 po艂膮cz膮, odstaw je do ostygni臋cia.
  3. Do miski wrzu膰 jajka i rozmieszaj, dosyp m膮k臋 i ch艂odn膮 czekoladow膮 mieszank臋. Mieszaj ca艂y czas najlepiej r贸zg膮, a偶 wszystkie sk艂adniki po艂膮cz膮 si臋 ze sob膮.
  4. Przelej ciasto do foremki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 C. Piecz oko艂o. 30 minut.
  5. Czas na polew臋. Rozpu艣膰 czekolad臋, dodaj kakao i olej kokosowy. Wymieszaj.
  6. Polej ciasto polew膮 i posyp jagodami goji.

Smacznego!

Comments

  1. Akurat dzi艣 my艣la艂em o brownie. Chyba mam jakie艣 niedobory czekolady. Twoje ciacho prezentuje si臋 mega apetycznie, skusz臋 si臋 馃檪

  2. M膮ka ry偶owa specyficznie zachowuje si臋 w wypiekach. S膮 one bardzo kruche, a brownie to deser z tych ci臋偶kich ciast. Bardzo jestem ciekawa smaku.
    Wygl膮da przepysznie!

Comments are closed.