Babeczki z kremem kawowym

Przed Wami przepis na pyszne babeczki z czekoladą i kremem kawowym. Smacznego!

/12 sztuk/

Składniki:

300g mąki pszennej
120g cukru
20g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
50ml oleju rzepakowego
150ml mleka

  • krem:

500g mascarpone
2 łyżki kawy rozpuszczalnej 
50g cukru pudru

12 kostek czekolady mlecznej
posypka

  1. W jednej misce przygotuj wszystkie sypkie składniki, czyli przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier.
  2. Do drugiej miski wlej olej, mleko i dodaj jaja. Wymieszaj, a potem dodaj do suchych składników.
  3. Wymieszaj i przełóż do foremek. Do każdej babeczki włóż kostkę czekolady.
  4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Potem wyciągnij i pozwól ostygnąć.
  5. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku.
  6. Zmiksuj mascarpone z cukrem pudrem na gładką masę, dodaj kawę.
  7. Ozdób babeczki kremem i posypką.

Smacznego!