Babeczki z kremem kawowym
29 kwietnia 2019
Przed Wami przepis na pyszne babeczki z czekoladą i kremem kawowym. Smacznego!
/12 sztuk/
Składniki:
300g mąki pszennej
120g cukru
20g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
50ml oleju rzepakowego
150ml mleka
- krem:
500g mascarpone
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
50g cukru pudru
12 kostek czekolady mlecznej
posypka
- W jednej misce przygotuj wszystkie sypkie składniki, czyli przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i cukier.
- Do drugiej miski wlej olej, mleko i dodaj jaja. Wymieszaj, a potem dodaj do suchych składników.
- Wymieszaj i przełóż do foremek. Do każdej babeczki włóż kostkę czekolady.
- Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Potem wyciągnij i pozwól ostygnąć.
- Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku.
- Zmiksuj mascarpone z cukrem pudrem na gładką masę, dodaj kawę.
- Ozdób babeczki kremem i posypką.
Smacznego!
Poprzedni
Tort z orzechami i dżemem porzeczkowym
Nowsze