Pankejki czekoladowe

Pankejki czekoladowe

Puszyste placuszki z bananem i prawdziwą czekoladą na pewno każdemu przypadną do gustu. Idealne na śniadanie, deser czy podwieczorek! Polecam z owocami i nutellą. 🙂

/około 12 sztuk/

Składniki:

2 banany
2 jajka
120ml mleka
150g mąki
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
30g cukru pudru
20g kakao
tabliczka czekolady deserowej

owoce, polecam borówki lub maliny
nutella
olej kokosowy do smażenia

  1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Rozgnieć banany i dodaj do nich mleko i jajka, wymieszaj.
  3. Dosyp mąkę, proszek do pieczenia, kakao i cukier puder. Mieszaj do połączenia składników. Na koniec dodaj płynną czekoladę.
  4. Smaż placuszki z obu stron na średnim ogniu, potem posmaruj nutellą i ozdób owocami.

Smacznego!