Czekoladowe babeczki bez pieczenia
Trójwarstwowe babeczki bez pieczenia. Pierwsza warstwa to czekolada z chili, druga jest z masłem orzechowym i orzechami, a trzecia to gorzka czekolada. Szybkie do zrobienia i pyszne.
/6 sztuk/
Składniki:
- I warstwa:
100g gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju kokosowego
1/3 łyżeczki chili
- II warstwa:
250g masła orzechowego
30g syropu klonowego
garść posiekanych orzechów
- III warstwa:
100g gorzkiej czekolady
łyżka oleju kokosowego
- Przygotuj foremkę do pieczenia babeczek i papilotki. Najlepiej po 2 papilotki do każdej babeczki, bo pojedyncze ciężko się ściąga i mogą się podrzeć.
- Każdą warstwę rozpuszczaj w kąpieli wodnej i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
- Zrób I warstwę i wylej ją do papilotek. Włóż do zamrażarki na godzinę.
- Następnie przygotuj drugą warstwę, połącz masło orzechowe z syropem klonowym, przełóż do papilotek i włóż posiekane orzechy. Wstaw do zamrażarki na godzinę.
- Rozpuść III warstwę i wylej ją do papilotek. Po godzinie mrożenia możesz usunąć papilotki. Babeczki gotowe!
Smacznego!