Bez Pieczenia,  W pucharkach

Deser kokosowy w słoiczkach

Pyszny czekoladowo – kokosowy krem, przełamany kawowym smakiem biszkoptów i ozdobiony pralinkami Raffaello. Mniam!

/4 porcje/

Składniki:

200g białej czekolady
250ml śmietanki 30%
puszka mleczka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
kilka biszkoptów lub ciasteczek Amaretti
kilka pralinek Raffaello

  1. Do rondelka wlej śmietanę, podgrzej ją i rozpuść w niej czekoladę. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
  2. Przygotuj 4 słoiczki/pucharki/szklanki. Zaparz filiżankę kawy.
  3. Masę czekoladowo – kokosową ubij, dodaj puszkę mleczka kokosowego i wiórki. Wymieszaj wszystkie składniki do powstania jednolitej masy. 
  4. W słoiczkach układaj biszkopty nasączone kawą na zmianę z kremem. Ozdób deserki pralinkami Raffaello. Przed podaniem, deser należy schłodzić. 

Smacznego!