Bez Pieczenia, W pucharkach Deser kokosowy w słoiczkach 19 listopada 2021 Pyszny czekoladowo – kokosowy krem, przełamany kawowym smakiem biszkoptów i ozdobiony pralinkami Raffaello. Mniam! /4 porcje/ Składniki: 200g białej czekolady250ml śmietanki 30%puszka mleczka kokosowego3 łyżki wiórek kokosowychkilka biszkoptów lub ciasteczek Amarettikilka pralinek Raffaello Do rondelka wlej śmietanę, podgrzej ją i rozpuść w niej czekoladę. Odstaw do całkowitego ostygnięcia. Przygotuj 4 słoiczki/pucharki/szklanki. Zaparz filiżankę kawy. Masę czekoladowo – kokosową ubij, dodaj puszkę mleczka kokosowego i wiórki. Wymieszaj wszystkie składniki do powstania jednolitej masy. W słoiczkach układaj biszkopty nasączone kawą na zmianę z kremem. Ozdób deserki pralinkami Raffaello. Przed podaniem, deser należy schłodzić. Smacznego! Poprzedni Tort Toffi Nowsze Muffiny z jabłkami