Camembert w orzechowej panierce

 

Ciekawy pomysł na Camemberta, nie uważasz?

/1 porcja/

Składniki:

1 naturalny Camembert
2 plastry ananasa z puszki
pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich
pół szklanki bułki tartej
1 małe jajko
owoce

       Przekrój camemberta na pół, tak aby utworzyć dwa cieńsze krążki. Wymieszaj bułkę tartą z orzechami i roztrzep w miseczce jajko. Wlej trochę oleju na patelnię, zanurz camemberta w jajku a następnie w mieszance z bułki tartej i orzechów. Smaż na patelni z dwóch stron aż się zarumieni. Na talerzu ułóż pierwszy krążek, na nim połóż odsączony plaster ananasa, następnie drugi krążek i ananasa. Ozdób owocami czerwonej porzeczki lub granatu.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *