Grzanki ze szpinakiem
Przed Wami prosty przepis na śniadanie na słono! To pyszne grzanki z cebulką, szpinakiem, pomidorami i mozzarellą. Brzmi pysznie, prawda? Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Składniki:
1 bagietka
mała cebulka lub 1/2 większej
1 ząbek czosnku
2 garści szpinaku
ok. 6 pomidorków koktajlowych
sól, pieprz, zioła prowansalskie
2 łyżki tartej mozzarelli
oliwa
1. Pokrój cebulę i czosnek na drobną kostkę i podsmaż na łyżce oliwy. Dorzuć szpinak, dopraw solą i pieprzem. Smaż jeszcze kilka minut. Następnie zdejmij z ognia i dodaj łyżkę tartej mozzarelli, wymieszaj i przełóż do miseczki.
2. Pokrój bagietkę na kromki, podpiecz chwilę na suchej patelni.
3. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy i wrzuć pokrojone pomidorki przyprawione ziołami prowansalskimi. Smaż kilka minut na średnim ogniu.
4. Na każdą grzankę połóż pomidorki, lekko je dociśnij. Na pomidory połóż szpinakiem z cebulką i serem. Posyp każdą grzankę resztą mozzarelli. Gotowe!
Smacznego!