Ciasteczka z kaszy jaglanej
Bezglutenowe fit ciasteczka z kaszy jaglanej, bez cukru ale za to z rodzynkami 🙂
/około 35 sztuk/
Składniki:
300g kaszy jaglanej
200g rodzynków
4 krople aromatu waniliowego
100ml oleju kokosowego
2 jaja
płaska łyżka kardamonu
2 łyżki miodu
100g wiórków kokosowych
1. Ugotuj kaszę jaglaną i odstaw do ostygnięcia. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. W miseczce zmieszaj jajka, aromat i olej kokosowy.
2. Do kaszy jaglanej wsyp odsączone rodzynki i jajeczną mieszankę. Dodaj kardamon, miód, wiórki i dokładnie wszystko wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 180°C, blachę wyłóż papierem do pieczenia.
3. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz je. Piecz około 30 minut.
Smacznego!