Deser kokosowy w słoiczkach
Pyszny czekoladowo – kokosowy krem, przełamany kawowym smakiem biszkoptów i ozdobiony pralinkami Raffaello. Mniam!
/4 porcje/
Składniki:
200g białej czekolady
250ml śmietanki 30%
puszka mleczka kokosowego
3 łyżki wiórek kokosowych
kilka biszkoptów lub ciasteczek Amaretti
kilka pralinek Raffaello
- Do rondelka wlej śmietanę, podgrzej ją i rozpuść w niej czekoladę. Odstaw do całkowitego ostygnięcia.
- Przygotuj 4 słoiczki/pucharki/szklanki. Zaparz filiżankę kawy.
- Masę czekoladowo – kokosową ubij, dodaj puszkę mleczka kokosowego i wiórki. Wymieszaj wszystkie składniki do powstania jednolitej masy.
- W słoiczkach układaj biszkopty nasączone kawą na zmianę z kremem. Ozdób deserki pralinkami Raffaello. Przed podaniem, deser należy schłodzić.
Smacznego!