Szybkie ciasto bez pieczenia. Jeżeli lubicie cytrynowe desery to polecam to ciacho.
/foremka 30x25cm/
Składniki:
400g podłużnych biszkoptów 300ml wody + sok z jednej cytryny 500g mascarpone puszka mleka kokosowego 70g cukru pudru skórka z jednej cytryny 100g gorzkiej czekolady
Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Otwórz mleko kokosowe i przełóż jego gęstą część do miski. Dodaj cukier puder i miksuj chwilę. Następnie dodawaj po łyżce mascarpone. Pod koniec miksowania dodaj też skórkę z cytryny. Krem gotowy.
Ułóż pierwszą warstwę nasączonych wodą i sokiem z cytryny biszkoptów. Rozsmaruj połowę kremu i ułóż drugą warstwę biszkoptów. Wyłóż pozostałą część kremu.
2 komentarze
Martyna
Ciasto wygląda smakowicie. Bardzo lubię klasyczne tiramisu, ale chętnie zrobię tę alternatywę 🙂
Potrawy z różnych stron świata
Takiej wersji jeszcze nie próbowałam 🙂