Cytrynowe tiramisu
Szybkie ciasto bez pieczenia. Jeżeli lubicie cytrynowe desery to polecam to ciacho.
/foremka 30x25cm/
Składniki:
400g podłużnych biszkoptów
300ml wody + sok z jednej cytryny
500g mascarpone
puszka mleka kokosowego
70g cukru pudru
skórka z jednej cytryny
100g gorzkiej czekolady
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- Otwórz mleko kokosowe i przełóż jego gęstą część do miski. Dodaj cukier puder i miksuj chwilę. Następnie dodawaj po łyżce mascarpone. Pod koniec miksowania dodaj też skórkę z cytryny. Krem gotowy.
- Ułóż pierwszą warstwę nasączonych wodą i sokiem z cytryny biszkoptów. Rozsmaruj połowę kremu i ułóż drugą warstwę biszkoptów. Wyłóż pozostałą część kremu.
- Posyp wierzch ciasta startą czekoladą.
Smacznego!