Ciasto z owocami
Apetycznie wyglądające wiosenne ciasto z owocami.
/ciasto o średnicy 20cm/
Składniki:
4 jajka
230g cukru
400g mąki pszennej
200g margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
200g owoców
cukier puder do posypania
Rozpuść margarynę i odstaw. Białka ubij na pianę, dodaj cukier i po jednym żółtku cały czas miksując. Na koniec na wolnych obrotach dodaj suche składniki i wlej margarynę (może być lekko ciepła, ale nie gorąca). Foremkę wyłóż papierem do pieczenia i posmaruj boki. Przelej do niej ciasto, a na wierzch wyłóż owoce, ja użyłam truskawek (pokrojonych w grubą kostkę) i borówek. Piecz w temperaturze 180°C przez około 55-60 minut. Ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.
Smacznego!