Ciasteczka z czekoladą
Przed Wami bardzo prosty przepis na kruche ciasteczka z kawałkami czekolady. Pycha!
Składniki:
200 g masła
100 g cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 jajko
330 g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 g gorzkiej czekolady
- Masło w temperaturze pokojowej zmiksuj z cukrem.
- Po chwili dodaj jajko, mąkę i proszek do pieczenia.
- Czekoladę posiekaj na małe kawałki i dodaj do ciasta. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
- Piekarnik nagrzej do 200℃.
- Na blaszce z papierem do pieczenia rozłóż kawałki ciasta, uformowane w kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko je rozpłaszcz.
- Piecz 12-15 minut.
Smacznego!