Ciastka, ciasteczka

Ciasteczka orzechowe

Przed Wami przepis na banalnie proste ciasteczka z masłem orzechowym. Wystarczy tylko połączyć kilka składników. 🙂 Z przepisu wychodzi 10 dużych i pysznych ciastek. Polecam! 

Składniki:

100g masła
100g masła orzechowego
100g mąki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
50g płatków owsianych
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
kilka orzechów włoskich

  1. Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć.
  2. Rozłóż papier do pieczenia na dużej blasze, a piekarnik nagrzej do 180ºC.
  3. Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układaj w odległości ok. 6 cm, lekko je rozpłaszczając. 
  4. Posyp ciasteczka posiekanymi orzechami włoskimi. 
  5. Piecz ok. 20 minut. Po upieczeniu zostaw do całkowitego wystudzenia. 

Smacznego!