Ciasteczka orzechowe
Przed Wami przepis na banalnie proste ciasteczka z masłem orzechowym. Wystarczy tylko połączyć kilka składników. 🙂 Z przepisu wychodzi 10 dużych i pysznych ciastek. Polecam!
Składniki:
100g masła
100g masła orzechowego
100g mąki pszennej
1 opakowanie cukru wanilinowego
50g płatków owsianych
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
kilka orzechów włoskich
- Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieć.
- Rozłóż papier do pieczenia na dużej blasze, a piekarnik nagrzej do 180ºC.
- Z ciasta formuj kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układaj w odległości ok. 6 cm, lekko je rozpłaszczając.
- Posyp ciasteczka posiekanymi orzechami włoskimi.
- Piecz ok. 20 minut. Po upieczeniu zostaw do całkowitego wystudzenia.
Smacznego!