Lekka kaszka manna z malinami
Dobry pomysł na zdrowe i lekkie śniadanie.
/4 porcje/
Składniki:
1 galaretka malinowa
4 szklanki mleka
6 łyżek kaszy manny
4 łyżki cukru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
duża garść malin
4 łyżki lodów waniliowych
Zrób galaretkę i rozlej ją do 4 dość wysokich szklanek, ustaw na tacy pod skosem (tak jak na zdjęciu poniżej) i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Podgrzej mleko, wsyp kaszę, cukier i gotuj przez około 10 minut, aż kaszka będzie gęsta. Pod koniec gotowania dodaj łyżeczkę aromatu. Odstaw. Kiedy galaretka będzie gotowa a kaszka wystudzona, przelej ją do szklanek. Na wierzch poukładaj maliny, a przed samym podaniem łyżkę lodów.
Smacznego!