Galaretki w czekoladzie
To bardzo prosty przepis, zawiera tylko kilka składników. Galaretka, czekolada i lody to zawsze dobry pomysł. 🙂
/ok.6-7 sztuk/
Składniki:
galaretka wiśniowa
2 tabliczki białej czekolady
wiśnie
lody
- Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, a galaretkę w 1/2 litra wrzątku.
- Galaretkę odstaw do ostygnięcia, a czekoladą posmaruj silikonową foremkę do babeczek. Każdy otwór na babeczkę posmaruj bardzo cienką warstwą. Zostaw trochę czekolady na wierzch.
- Wstaw do zamrażarki.
- Kiedy galaretka będzie całkowicie zimna, wyciągnij czekoladowe podstawy, do każdej włóż wiśnię (bez pestki) i zalej galaretką. Wstaw do lodówki i kiedy całkowicie stężeje polej resztą czekolady.
- Podawaj z wiśniami i lodami.
Smacznego!