Ciasteczka z kaszy jaglanej

Ciasteczka z kaszy jaglanej

Bezglutenowe fit ciasteczka z kaszy jaglanej, bez cukru ale za to z rodzynkami 🙂

/około 35 sztuk/

Składniki:

300g kaszy jaglanej
200g rodzynków
4 krople aromatu waniliowego
100ml oleju kokosowego
2 jaja

płaska łyżka kardamonu
2 łyżki miodu
100g wiórków kokosowych

1. Ugotuj kaszę jaglaną i odstaw do ostygnięcia. Rodzynki namocz w gorącej wodzie. W miseczce zmieszaj jajka, aromat i olej kokosowy.

2. Do kaszy jaglanej wsyp odsączone rodzynki i jajeczną mieszankę. Dodaj kardamon, miód, wiórki i dokładnie wszystko wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 180°C, blachę wyłóż papierem do pieczenia. 

3. Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszcz je. Piecz około 30 minut. 

Smacznego!