Czekoladowe babeczki bez pieczenia

Trójwarstwowe babeczki bez pieczenia. Pierwsza warstwa to czekolada z chili, druga jest z masłem orzechowym i orzechami, a trzecia to gorzka czekolada. Szybkie do zrobienia i pyszne. 

/6 sztuk/

Składniki:

  • I warstwa:

100g gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju kokosowego
1/3 łyżeczki chili

  • II warstwa:

250g masła orzechowego
30g syropu klonowego
garść posiekanych orzechów

  • III warstwa:

100g gorzkiej czekolady
łyżka oleju kokosowego

  1. Przygotuj foremkę do pieczenia babeczek i papilotki. Najlepiej po 2 papilotki do każdej babeczki, bo pojedyncze ciężko się ściąga i mogą się podrzeć.
  2. Każdą warstwę rozpuszczaj w kąpieli wodnej i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Zrób I warstwę i wylej ją do papilotek. Włóż do zamrażarki na godzinę.
  4. Następnie przygotuj drugą warstwę, połącz masło orzechowe z syropem klonowym, przełóż do papilotek i włóż posiekane orzechy. Wstaw do zamrażarki na godzinę.
  5. Rozpuść III warstwę i wylej ją do papilotek. Po godzinie mrożenia możesz usunąć papilotki. Babeczki gotowe!

Smacznego!