Bez Pieczenia,  W pucharkach

Lekka kaszka manna z malinami

Dobry pomysł na zdrowe i lekkie śniadanie.

/4 porcje/

Składniki:

1 galaretka malinowa
4 szklanki mleka
6 łyżek kaszy manny
4 łyżki cukru
1 łyżeczka aromatu waniliowego
duża garść malin
4 łyżki lodów waniliowych

 

        Zrób galaretkę i rozlej ją do 4 dość wysokich szklanek, ustaw na tacy pod skosem (tak jak na zdjęciu poniżej) i wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

DSC_0096

Podgrzej mleko, wsyp kaszę, cukier i gotuj przez około 10 minut, aż kaszka będzie gęsta. Pod koniec gotowania dodaj łyżeczkę aromatu. Odstaw. Kiedy galaretka będzie gotowa a kaszka wystudzona, przelej ją do szklanek. Na wierzch poukładaj maliny, a przed samym podaniem łyżkę lodów.

Smacznego!

DSC_0097

Jeden komentarz