Bez Pieczenia,  Bezglutenowe,  Dodatki

Mus czekoladowy

Niesamowita konsystencja i cudowny czekoladowy smak… Doskonale smakuje z malinami i kwaśnymi owocami. Mus możesz również zjeść z lodami czy przełożyć nim naleśniki. 🙂

/2 porcje/

Składniki:

80g gorzkiej czekolady (albo pół na pół z mleczną, jeżeli nie lubisz gorzkiej 🙂 )
220g mleka kokosowego
1 awokado
1 niewielki banan
maliny

  1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  2. Kiedy czekolada będzie całkowicie płynna, dodaj mleko kokosowe i wymieszaj cały czas lekko podgrzewając. Mieszaj aż składniki dokładnie się połączą. Odstaw.
  3. Obierz banana i awokado ze skórki i zblenduj.
  4. Wymieszaj owoce z masą czekoladową. 
  5. Przełóż mus do pucharków i ozdób malinami. Schłodź w lodówce przez godzinę.

Smacznego!