Ciastka, ciasteczka Ciastka z figą i camembertem 4 września 2019 Deser w 15 minut! Ciastka z ciasta francuskiego z figami i camembertem. Polecam z sosem śmietankowym! Pycha! /ok.15 ciastek/ paczka ciasta francuskiego 4 figi ser camembert syrop klonowy 200ml śmietanki kremówki łyżka cukru kokosowego 2 krople aromatu waniliowego Nagrzej piekarnik do 220C. Rozłóż ciasto francuskie na blaszce i podziel na kilkanaście prostokątów. Na każdy z nich nałóż plaster sera i figi. Polej odrobiną syropu klonowego. Wstaw do piekarnika na ok. 18 minut (patrz na przepis na opakowaniu ciasta). Śmietanę wlej do rondelka, wsyp cukier i dodaj aromat. Mieszaj do rozpuszczenia składników i zagotowania. Możesz podać sos na ciepło albo go schłodzić. Smacznego! Poprzedni Pankejki czekoladowe Nowsze Sernik waniliowy na zimno