
Kolorowe beziki
5 marca 2017
Śliczne kolorowe mini beziki to chyba najszybszy deser na świecie! Idealne do dekoracji tortów albo kawy 🙂
/około 50 bezików/
Składniki:
4 duże białka
szczypta soli
150g cukru
barwniki spożywcze
Rozgrzej piekarnik do 110st. Żeby bezy były dokładnie wysuszone ale nie przypiekły się z wierzchu trzeba suszyć je w piekarniku długo i w niskiej temperaturze. Ubij dokładnie oddzielone od żółtek białka z cukrem i szczyptą soli, na sztywno. Podziel na tyle części ile chcesz mieć kolorów i użyj barwników (najlepiej płynnych). Przełóż masę do rękawa cukierniczego i wyciskaj beziki na blachę z papierem do pieczenia, w sumie możesz to zrobić też łyżką.
Wstaw do piekarnika na 75 minut.
Smacznego!

Poprzedni
Croissanty z czekoladą i migdałami

Nowsze