Ciasto pietruszkowe

To naprawdę pyszne ciacho, dorównuje marchewkowemu i szpinakowemu. Robi się je bardzo szybko i zawsze się udaje. 🙂

/keksówka o wymiarach 30x10cm/

Składniki:

300g mąki pszennej
3 jajka
250g cukru
300g startej pietruszki
120ml oleju kokosowego
łyżeczka sody oczyszczonej
skórka otarta z jednej cytryny
serek waniliowy
1 duży banan
łyżeczka kakao

wiórki kokosowe

  1. Nagrzej piekarnik do 150C, keksówkę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Ubij jajka z cukrem, dolewaj powoli olej cały czas miksując.
  3. Dodaj pietruszkę i skórkę z cytryny, a następnie mąkę z sodą.
  4. Piecz przez 60 minut.
  5. Zblenduj banana z serkiem waniliowym i kakao, jak ciasto wystygnie posmaruj wierzch i posyp wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *