Zupa cukiniowo – kokosowa

Łagodna zupa cukiniowo – kokosowa z pomarańczą. Szybka w przygotowaniu i pyszna!

Składniki:

500g cukinii obranej i pokrojonej w dużą kostkę
170ml soku z pomarańczy (2 sztuki)
600ml wody
200ml mleczka kokosowego
papryka słodka w proszku
imbir w proszku
sól

  1. Wrzuć cukinię do garnka i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu aż cukinia zmięknie.
  2. Zblenduj cukinię, dolej sok z pomarańczy i mleczko kokosowe, dobrze wymieszaj, dosyp przyprawy według uznania. 
  3. Gotuj przez parę minut na średnim ogniu.

Smacznego!

 

Comments

    1. Cukinia głównie nadaje kolor, przeważa smak kokosowo-pomarańczowy, ale ogólnie zupa jest łagodna w smaku. 🙂

Comments are closed.