Suflet czekoladowy

Puszysty i mega czekoladowy. Wypływająca ze środka czekolada i chili dodaje mu wykwintności. 

 /4 porcje/

Składniki:

2 tabliczki gorzkiej czekolady
120 g masła1/3 szklanki cukru
5 jajek2 łyżki mąki pszennej
łyżeczka mielonej papryczki chilli

             Rozgrzej piekarnik do 180 st. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, następnie dodaj masło. Mieszaj aż składniki się połączą i odstaw do wystygnięcia. W tym czasie ubij jajka za pomocą rózgi, wsypując stopniowo cukier. Dodaj przestudzoną czekoladę oraz chilli i mieszaj energicznie do połączenia składników. Posmaruj kokilki masłem i wlej masę czekoladową nie do pełna, ponieważ podczas pieczenia sufleciki trochę wyrosną (zostaw minimum 1 cm). Włóż do piekarnika na 12 minut. Po upieczeniu odczekaj minutę, po czym wyłóż na talerze i ozdób listkiem mięty.

Smacznego!